Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie- polewamy zimną wodą- rozkładamy oddzielnie.
Na kilku łyżkach masła podsmażamy cebulę z czosnkiem, a po chwili dodajemy także pokrojone grzyby- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
5 łyżek masła topimy- dodajemy 5 łyżek mąki- chwilkę smażymy razem- ściągamy z ognia i stopniowo dolewamy mleko- mieszamy i wstawiamy znów na chwilkę na ogień- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego układamy 3 płaty makaronu- na nie warstwę grzybów, i warstwę sosu- powtarzamy to drugi raz.
Na wierzch kładziemy warstwę grzybów- posypujemy startym serem i szczypiorkiem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy aż ser się ładnie zarumieni- około 25-30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Kolejny raz poczułam dziwny skurcz przeglądając Twój przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    palce lizać...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    musi być przepyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł na odmianę zwykłej lazanii:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne danie...:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    moje smakiii
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda bosko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    Wygląda zachęcająco
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    musz? wypróbowa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    muszę taką zrobić :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !