Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka ryżowe bez jajek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 paczka
cukier brązowy 0,5 szklanki
masło 250 g 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały mielone 4 łyżki
sezam 4 łyżki
wiórki kokosowe 4 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka ryżowe bez jajek

Z wszystkich składników oprócz czekolady zagniatamy ciasto, formujemy z niego kuleczki, spłaszczamy je lekko dłonią i robimy dziurkę ( jak w kluskach śląskich). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Czekolade roztapiamy w kąpieli wodnej i dekorujemy ciasteczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 14.10.2011 12:59
super
iziona 14.10.2011 08:36
Ciekawe ciasteczka.
agnieszka214 14.10.2011 07:17
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak