Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i wyciąć białe części.
Obtoczyć mocno w mące.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, posolić i popieprzyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć wątróbkę z każdej strony ( może pryskać ).
Na wątróbce położyć pokrojoną cebulę, podlać odrobiną wody i przykryć.
Dusić około 5 minut.
Zdjąć pokrywkę, w miarę potrzeby podlać odrobiną wody i od czasu do czasu mieszając jeszcze chwilę smażyć do momentu, aż krew nie będzie widoczna.
Jeżeli ktoś lubi wątróbkę lekko krwistą to czas smażenia skracamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wszyscy w moim domu uwielbiają wątróbkę przyrządzoną w ten sposób
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po prostu uwielbiam wątróbkę
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    och ja też ją uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    coś dla mnie ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !