Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 2/3 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
cynamon 2 łyżeczki
olej 2/3 szklanki
marchewka 1/2 kg
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Kroki postępowania

1
Jajka, za pomocą miksera, ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
2
Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem, sodą, solą i cynamonem oraz olej. Całość mieszamy dokładnie mikserem.
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
3
Dodajemy marchewkę (obraną, umytą i startą na drobnej, jarzynowej tarce).
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto
4
Powstałą masę mieszamy łyżką i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, lub posmarowanej masłem i wysypanej mąką.
Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 minut.
Krok 5 - Ciasto marchewkowe foto
6
Po upieczeniu, ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem
Krok 6 - Ciasto marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 27.05.2012 07:31
super
rjustysia 24.11.2011 12:58
Co za kolor!:)
Agnieszka_B 20.10.2011 20:38
Uwielbiam ciasto marchewkowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak