Sposób przygotowania

kapustę oczyść, pokrój na dość duże kawałki. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Przygotowane warzywa zalej wodą, lekko posól i obgotuj. Osącz z wody, zimne zmiel w maszynce.
Grzyby oczyść, opłucz i drobno posiekaj. Pokrojoną w kostkę cebulę obsmaż na oleju. Dodaj grzyby i chwilę duś razem, aby płyn odparował. Dodaj do masy kapuścianej. Wsyp płatki owsiane, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem , maggi, majerankiem. Wlej tyle bulionu, aby uzyskać konsystencję gęstej pasty, wymieszaj.
Wąską blaszkę do pieczenia posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i włóż masę. Wyrównaj wierzch pasztetu. Piecz 20 min. w piekarniku w temp. 160-179 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bardzo dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    niesamowity :) jak na to wpadłaś?? :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekaey smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !