Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z kapusty i kurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
pietruszka korzeń 1 szt.
kurki 40 dag
marchewki 3 szt.
cebula biała 3 szt.
jajko 3 szt.
olej 3 łyżki
płatki owsiane 1 szklanka
majeranek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sól
bulion
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z kapusty i kurek

kapustę oczyść, pokrój na dość duże kawałki. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Przygotowane warzywa zalej wodą, lekko posól i obgotuj. Osącz z wody, zimne zmiel w maszynce.
Grzyby oczyść, opłucz i drobno posiekaj. Pokrojoną w kostkę cebulę obsmaż na oleju. Dodaj grzyby i chwilę duś razem, aby płyn odparował. Dodaj do masy kapuścianej. Wsyp płatki owsiane, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem , maggi, majerankiem. Wlej tyle bulionu, aby uzyskać konsystencję gęstej pasty, wymieszaj.
Wąską blaszkę do pieczenia posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i włóż masę. Wyrównaj wierzch pasztetu. Piecz 20 min. w piekarniku w temp. 160-179 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 07.08.2012 18:06
wyborny
zuzanna_z 21.12.2011 11:11
ciekaey smak
Brigitte 07.12.2011 19:23
niesamowity :) jak na to wpadłaś?? :)
daria899 04.12.2011 13:31
bardzo dobry
irenka 26.11.2011 20:31
smaczny
novita23 13.11.2011 19:18
ciekawy
Krystyna32 20.10.2011 16:03
extra
ronald88 16.10.2011 12:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak