Sposób przygotowania

Ryż włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Patisony umyć, odciąć piętki, łyżką wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę szynkę i gotowane mięso, śmietanę wymieszaną z sosem, zagotować. Połączyć z ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku, wymieszać. Łyżką napełniać obgotowane patisony, przykryć odciętą piętką, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fantastyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    lubię patisony
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich patisonów jeszcze nie robiłam, ale będę musiała kiedyś wykorzystać Twój przepis, bo wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !