Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląski kociołek

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na pyszne, jednogarnkowe danie - śląski kociołek wypełniony ziemniakami, boczkiem i kiełbasą. Prosty do zrobienia i bardzo sycący! 

Składniki:

ziemniaki 2 kilogramy
boczek 150 gramów
kiełbasa 300 gramów
masło 3 łyżki
cebula 3 sztuki
liście kapusty 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śląski kociołek

Naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć liście kapusty i układać ziemniaki pokrojone w plastry, cebulę pokrojoną w piórka, kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz boczek.

Doprawić do smaku i przykryć.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 13.10.2011 21:10
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak