Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty włoskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska parę liści
marchew 3
ziemniaki 1\\2 kg
kostka drobiowa 2,5 kostki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pasek wędzonki 30 dag
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty włoskiej

Najpierw wstawiamy wodę w dużym garnku i wrzucamy paseczek wędzonki , gdy się zagotuje to wrzucamy 2 marchewki a trzecią ścieramy na tartce wrzucamy kostki drobiowe i gotujemy . Kapustę poszatkować umyć najpierw pod bieżącą wodą a potem zalać wrzątkiem i dodać do wywaru z wędzonką , w między czasie ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do kapusty . Wszystko razem gotować aż zupa nabierze smaku i miękkości . W razie potrzeby dodać sól.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.01.2014 13:43
wyglada smacznie
Kate131 26.02.2013 07:56
smaczna zupka
anulka69 15.11.2011 09:49
mniam mniam
Jastinka 18.10.2011 07:45
ciekawe
jolita 14.10.2011 11:06
mniam
jolita 14.10.2011 11:06
mniam
artur7 14.10.2011 07:45
fajne
Monika111 13.10.2011 19:58
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak