Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięs

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 300 ml
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
czosnek ząbki 4 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 opakowanie
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
oregano 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs

Olej, sok z cytryny i pozostałe składniki wymieszać. Mięso zabajcować na około 8-12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 19.07.2013 08:49
świetna marynata
Rybciia 21.03.2013 08:07
przydatny przepis :-)
Grazyna0211 15.12.2012 17:16
fajny przepis
traktorek 30.06.2012 16:38
tak zamarynowane mięsko marzenie
IKrakowianka 18.06.2012 18:55
super aromatyczna
Norgiusz 07.06.2012 21:36
dobra
MagdaXXX 23.05.2012 14:03
super
caffee_tea 15.05.2012 23:45
łatwe przepis ; )
kate.500 07.01.2012 12:26
pychotka
noculos 30.10.2011 18:29
fajne
Adamorek 21.09.2011 23:51
świetna
Dorota59 19.09.2011 20:08
mięsko po takiej marynacie jest pyszniutkie
Dorota59 19.09.2011 20:08
mięsko po takiej marynacie jest pyszniutkie
Dorian 15.09.2011 08:46
super,
Ewelina38 22.07.2011 21:06
mięsko z marynatki smakuje wyśmienicie
jeta72 04.06.2011 22:06
świetna
m1monika 23.02.2011 10:56
muszę ją wypróbować
Beata61 07.11.2010 20:28
tego właśnie szukałam :)
ewelina/bunia 08.10.2010 10:39
interesujące:-)
agata1722
agata1722 18.08.2010 12:01
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak