Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 40 dag
korniszony 1 słoik
brzoskwinie 1 puszka
rosół 3 szklanki
jogurt naturalny 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4,5 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
ocet 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa

Rosół zagotować. Mięso umyć pod bieżącą wodą, obgotować 20 minut w rosole. Wyjąć i ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, brzoskwinie na cząstki. Mięso pokroić w plasterki. Rosół przecedzić, doprawić do smaku octem. Żelatynę rozpuścić w ciepłym rosole. Trochę rosołu przelać do prostokątnej formy ( i odstawić do zastygnięcia. Na warstwie galaretki poukładać ogórki, brzoskwinie, estragon i mięso, zalać rosołem. Wstawić na noc do lodówki. Czosnek obrać, posiekać, wymieszać z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem i sokiem cy- I trynowym. Galaretkę wyjąć z for- I my, pokroić w plastry. Podawać I z sosem jogurtowym. Udekorować liśćmi zielonej sałaty i pa-1 sęczkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak