Sposób przygotowania

Fasolkę osączyć na sitku, cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Olej rozgrzać mocno na dużej patelni. Wysmażyć na nim boczek, a następnie zeszklić cebulę. Wlać 5-6 łyżek wody i ocet. Wsypać rosół, wymieszać. Fasolkę wymieszać w misce z natką, zalać marynatą. Ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ponownie doprawić na pikantnie solą, pieprzem, cukrem i octem. Podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajna propozycja na sałatkę z boczkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O, to jest coś, sałatka na bogato :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !