Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z pomidorami i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
sól do smaku
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
pomidor 2 szt.
szczypiorek 3 łyżki
ser 200 gram
olej do smażenia 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z pomidorami i szczypiorkiem

Schab pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, doprawić. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obydwu stron. Pomidory umyć, pokroić na grubsze plastry. Kłaść pomidory na usmażony schab.(po 1 plasterku lub 2), na pomidory posypać starty na tarce o drobnych oczkach ser. Całość zapiec w mikrofali, aż ser sie rozpuści, wyjąć i posypać świeżo usiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak