Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 1 szt
mak pół szkl
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
drożdże 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z makiem

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z cukrem.
Make wsypujemy do miski z makiem, wbijamy jajko, wlewamy mleko z drodżami i wyrabiamy ciasto.
Zostawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość formujemy małe bułeczki, które układamy w blaszce.
Bułeczki zostawiamy na pół h do wyrośnięcia.
Pieczemy aż będą złote.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 13.10.2011 19:02
dziekuję
halinka1011 13.10.2011 18:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak