Sposób przygotowania

Pigwę dokładnie umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Pokroić w kostkę, wrzucić do słoja, przesupac warstwy cukrem. Po tygodniu zlać syrop. Na nalewkę wziąć 2/3 wdki i 1/3 syropu. dodać odrobinę cynamonu i 2 goździki.Pozostałe owoce można zalać wódką lub wykorzystać jako dodatek do herbaty

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    Bardzo smaczna, piłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    tez taka robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    już się oblizuję,po przepisie można wnioskować, że wyśmienita naleweczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Skoter

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nawet bym spróbowal
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    jeszcze nie piłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ta mi najlepiej smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    matesko

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    podobno jest smaczna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    z pigwy najlepsza:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !