Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 25 dag
seler 25 dag
ziemniaki 25 dag
cebula 4 sztuki
granulowany rosół 4 łyżki
tosty 4 sztuki
olej 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
groch 20 suszony
karkówka 1 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z grzankami

Dwie cebule obrać, posiekać. Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę, dodać mięso i groch. Wlać 4 szklanki wody, zagotować, połączyć z rosołem. Gotować na małym ogniu l i 1/4 godziny. Marchewki, seler i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Po 30 minutach gotowania dodać do zupy, gotować razem. Tosty pokroić w kostkę, zrumienić na gorącym tłuszczu . Doprawić solą i papryką. Natkę umyć, posiekać. Mięso wyjąć z rosołu, odciąć od kości i pokroić w kostkę. Ponowrue włożyć do zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostałe cebule posiekać, zrumienić na suchej patelni. Zupę posypać grzankami, natką i prażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.11.2011 13:58
wow
Justyna Jussstiii 13.11.2011 13:58
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak