Sposób przygotowania

Dwie cebule obrać, posiekać. Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę, dodać mięso i groch. Wlać 4 szklanki wody, zagotować, połączyć z rosołem. Gotować na małym ogniu l i 1/4 godziny. Marchewki, seler i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Po 30 minutach gotowania dodać do zupy, gotować razem. Tosty pokroić w kostkę, zrumienić na gorącym tłuszczu . Doprawić solą i papryką. Natkę umyć, posiekać. Mięso wyjąć z rosołu, odciąć od kości i pokroić w kostkę. Ponowrue włożyć do zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostałe cebule posiekać, zrumienić na suchej patelni. Zupę posypać grzankami, natką i prażoną cebulą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !