Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z dyni light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
słodzik 16 tabletek
masło 1/3 szklanki
jaja 1 sztuka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
żurawina
dynia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z dyni light

1. W jednej miseczce wymieszać, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon oraz imbir.

2. W drugiej miseczce zmieszać szklankę drobno zmielonego miąższu z dyni, 16 tabletek słodziku, 1/3 szklankę rozpuszczonego masła, jajko, cukier waniliowy oraz żurawinę. Można zmiksować wtedy szybciej uzyskamy jednolitą masę. Trzeba dokładnie uważać aby tabletki słodzika się rozpuściły. Jeśli komuś nie zależy na wartości kalorycznej może zamiast tego wsypać ok 1/2 szklanki cukru.

3. Dodajemy jedno do drugiego i mieszamy.

4. Blaszkę do pieczenia smarujemy margaryną albo olejem i wykładamy na nią ciasto, piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni całość pieczemy ok 35-40 minut. Całość kroimy w kwadraciki albo prostokąty, możemy posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.02.2014 08:08
super ciasteczka
Piter 31 26.04.2013 09:31
Fajne ciasteczka.
Adam/ZUB3R 31.03.2013 12:27
wyglądają smacznie
Łukasz15 01.12.2012 12:29
bardzo fajny przepis
Renata22 25.10.2012 19:32
bardzo ciekawy przepis, lubie imbir w ciastach ;)
rjustysia 07.10.2012 12:21
Super pomysł na dynię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak