Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minibabeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 20 dag
cukier puder 20 dag
masło 20 dag
jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 5 dag
proszek do pieczenia 1 dag
Polewa:
masło 10 dag
woda 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
kakao 3 łyzki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
orzechy włoskie 20 dag
olej kilka rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Minibabeczki

Czekoladę zetrzyj na tarce i wymieszaj z orzechami, masło utrzyj na puszystą masę, ucierając masło, dodaj cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz czekola dę z orzechami, ubij białka, połącz z ciastem. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, wlej ciasto do połowy wysokości i piecz ok. 20 min w temp. 180 stopni C, wyjmij z piekarnika i ostudź. Wymieszaj cukier z kakao, wlej wodę i zagotuj, dołóż masło i mieszając, gotuj 2 min, dodaj olejek. Zimne babeczki przełóż do papierowych foremek, polej wystudzoną polewą i posyp płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak