Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiedeńskie sznycle z cielęciny na ruszcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zrazy z pieczeni 1 kg
jaja 3
sól i pieprz
mąka 5 dkg
masło 10 dkg
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wiedeńskie sznycle z cielęciny na ruszcie

Z pieczeni cielęcej robimy zrazy. Następnie maczamy w jajku, mące lub bułce tartej. Pieć na ruszcie. Gdy się zrumieniają polać sokiem z cytryny. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 01.10.2011 23:33
szybkie w przygotowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak