Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z chili con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
chili 2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
cebula
czosnek 2 ząbki
kolendra 1/2 pęczka
sól
pieprz
olej
Na ciasto:
mąka 2 szklanki
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z chili con carne

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Chiłi przeciąć, usunąć pestki, drobno pokroić Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. • Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chili, smażyć ok. 2 min. Dołożyć mięso, smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadnie i lekko zrumieni. Dodać osączoną fasolę oraz kukurydzę, koncentrat pomidorowy, kolendrę, doprawić solą i pieprzem, smażyć kolejne 10 min. Przygotować ciasto naleśnikowe. Zmiksować mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli. Jeżeli trzeba, dolać wody - ciasto ma mieć konsystencję śmietany Odstawić na 20-30 min (naleśniki będą bardziej puszyste). Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zamieszać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiana Na naleśniki nałożyć farsz, złożyć w kopertę i podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak