Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
bagietka 1/2
bazylia
cebula 1
białe wino 1 szklanka
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca

Bułkę połamać na kilka kawałków, ułożyć je na płacie mięsa, dodać liść bazylii. Zawinąć w roladę. Piec ok. 1 godzinę w 190 stopni C. W połowie pieczenia polać mięso winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak