Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie rożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
drożdże 1,5 dag
cukier 2 łyżka
mleko 3/4 szklanka
dżem 1 słoiczek
żółtko jajek 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie rożki

Do mleka dodać drożdże, cukier, mąkę. Zarobić ciasto. Rozwałkować na placek, podzielić na 10 części, na każdej położyć dżem, zwinąć w rogalika. Piec ok. 30 minut w 200 stopni C. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak