Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
spirytus 250 ml
brandy 200 ml
mleko 250 ml
cukier 300 g
laska wamilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleko zagotować z przekrojoną wzdłuż wanilią. Przecedzić po wystygnięciu. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę i dalej ubijając dolewać kolejno mleko, brandy i spirytus. Tak przygotowany likier odstawic w butelkach na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak