Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś nadziewana ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1000 g
tłuszcz 30 g
przyprawy
ryż 30 g
cebula 50 g
tłuszcz 15 g
natka pietruszki 2 g
Farsz: Z ryżu i podrobów

Przepis i sposób przygotowania na: gęś nadziewana ryżem

zrobić farsz: cebulę drobno pokroić i usmażyć na tłuszczu. Pod koniec smażenia dodać mieloną paprykę. Opłukać na sicie ryż, dodać do cebuli i uprażyć. Podroby pokroić na kawałki i dodać do ryżu. Ryż zalać gorącą wodą i ugotować na sypko, dodać drobno pokrojoną zieleninę i wymieszać. tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką. Do środka włożyć farsz, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Tuszkę ułożyć w naczyniu, polać tłuszczem, obłożyć pozostałym ryżem, podlać wodą i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.04.2012 18:56
wyborna :)
iknkirke 26.02.2012 15:02
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak