Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1,5 kg
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
sól, pieprz, cukier do smaku
woda
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie

żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć.
Zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
W razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.04.2012 10:18
mmmmmmm super!;)
SylwiaMagdaSabin 01.02.2012 18:55
wysmienite
darus 19.01.2011 08:43
niebo w gębie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak