Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony pachnące natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 sztuki
sól
pieprz
olej 4 łyżki
bulion 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
serki topione 3 sztuki
posiekana natka 1 pęczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony pachnące natką

Mięso umyj, pokrój na 3-cm plastry, oprósz solą i pieprzem. Zrumień z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Przełóż do rondla. Podlej bulionem, przykryj i duś ok. 30 mi-nut.-Medaliony wyjmij, trzymaj w cieple. Do pozostałego wywaru wlej śmietankę, podgrzej. Wrzuć serki i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj natkę, przypraw. Sosem polej mięso, posyp kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak