Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona z winem czerwonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1,5 kg
masło 10 dkg
mąka 10 dkg
wino 300 ml
bulion 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona z winem czerwonym

Naszpikowaną i osloną polędwicę upieć na rożnie do połowy, polewając masłem. Do polędwicy wlać czerwone wino, bulion i piec do miękkości. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia 17.01.2012 15:40
wygląda smakowicie
Tomasz17 12.06.2011 19:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak