Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tradycyjna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
por
groszek 1 puszka
rzodkiewki 1 pęczek
ogórki kiszone 3 sztuki
jabłko 1 sztuka
rzeżucha 4 łyzki
majonez 1/2 szklanki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tradycyjna

Marchewki obrać, umyć, gotować w osolonej wodzie przez 10-15 min (powinny być lekko chrupkie). Od-cedzić, dobrze wystudzić. Por oczyścić, odciąć ciemne liście. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Groszek odcedzić. Marchewki, jabłko, por, ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski, dodać groszek, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i majonezem. Wyłożyć do salaterki, polać resztą majonezu, posypać rzeżuchą, udekorować plasterkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak