Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę, Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jedna część cebuli odkładamy do sosu, a drugą dodajemy do mięsa mielonego. Obranego i umytego ziemniaka trzemy na tarce, bułkę rozmaczamy i dajemy do mięsa. To wszytko mieszamy razem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą,. Formułujemy kuleczki z mięsa i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy pulpety z jednej i drugiej strony. Wrzucamy do zrobionego sosu ( 1 kostka bulionu rozpuszczona w wodzie, cebula, sól, pieprz. Chwilę pogotować i wodę zagęścić mąką). Gotować około 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    super, lubie pulpety
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !