Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litr
przecier pomidorowy 3 łyżki
makaron wg uznania
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na szybko

Wodę zagotować, dodać sól, kostkę rosołowa, maggi (najlepiej świeże). Gdy kostka już się dobrze rozpuści wrzucić makaron (wymieszać, żeby nie przykleił się do dna garnka), dodać masło. KIedy makaron bedzie juz miekki, zdjąc z ognia, dodać smietankę oraz natkę pietruszki i wymieszać. Polecam na szybki obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 16.10.2011 11:53
fajna
Marlena/Kinia 14.10.2011 20:34
do Kasinki: Tak, bez jarzyn, dlatego jest \"na szybko\" a jarzyny jak wiadomo, nie tak szybko sie gotują
Kasinka
Kasinka 14.10.2011 18:54
Bez jarzyn?!
SmacznaPyza 14.10.2011 16:01
może i szybko, ale fuj....
fasola 13.10.2011 19:20
Rzeczywiscie bardzo szybko sie robi i nawet w smaku dobra
Justyna73 13.10.2011 14:49
Bardzo lubię tę zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak