Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
oliwa 4 łyżki
bazylia 2 łyżeczki
sól
jajko
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z bazylią

Idealne jako spód do tarty
Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy wgłębienie i wbijamy jajko.
Dodajemy oliwę, bazylie, sól.
Zaczynamy od dodanie niewielkiej ilości wody i szybko zagniatamy wszystkie składniki.
Robimy z ciasta kule i chłodzimy w lodówce 30 min.
Rozwałkowujemy i wykładamy formę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak