Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 30 dag
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem gruszkowy

1. Gruszki obrać i powycinać z nich gniazda nasienne. Pokroić na kawałeczki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Zagotować w garnku ze szklanką wody i gotować do czasu aż owoce staną się miękkie (10-15minut).

2. Dodać cukier i gotować nadal ciągle mieszając aż woda odparuje.

3. Przygotować słoiki i nałożyć do nich gorący dżem. Słoiki szczelnie zakręcić i poustawiać do góry nogami aż do wystygnięcia.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafał5 27.08.2013 17:45
najlepszy przepis ze wszystkich dżemów z gruszki.
fotoviderek 01.08.2013 09:16
Świetny dżemik z gruszek :)
paula99926 13.12.2012 22:21
musze taki zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak