Sposób przygotowania

1. Truskawki myjemy i szypułkujemy.

2. Przygotowujemy słoiczki i układamy w nich truskawki tak aby zostawić 3-4 cm wolnego miejsca od wieczka.

3. Z wody i cukru zagotowujemy syrop i zalewamy nim truskawki, Słoiczki szczelnie zamykamy.

4. Pasteryzujemy ok 15 minut od czasu zagotowania się wody. Przy dużych słoikach około litra pasteryzujemy ok 25minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    truskawki rządzą!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię domowe kompoty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    też lubimy i zawsze takie robimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !