Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe kluseczki naleśnikowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
jajko 2 szt
mleko
szpinak mrożony 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki
pieprz
sól
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe kluseczki naleśnikowe

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Smażymy naleśniki a następnie zwijamy w ruloniki i kroimy w paseczki.

Świetna alternatywa dla zwykłego makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.01.2014 10:09
super do rosołu
Beata73 18.12.2013 09:10
wspaniałe i delikatne
Olaszka 04.12.2012 18:58
koniecznie muszę wypróbować, wyglądają cudnie :)
banditka 17.11.2011 09:20
swietny kolor
Adamorek 13.10.2011 22:45
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak