Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak (mrożony rozdrobniony) doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparujemy nadmiar wody. Studzimy i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli i zmiksowany szpinak mieszamy przy pomocy miksera. Nie podaję ilości mąki i mleka ponieważ nie ma tu sztywnych proporcji. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję płynnej śmietanki.

Smażymy naleśniki a następnie zwijamy w ruloniki i kroimy w paseczki.

Świetna alternatywa dla zwykłego makaronu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    swietny kolor
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaszka

    koniecznie muszę wypróbować, wyglądają cudnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe i delikatne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super do rosołu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !