Sposób przygotowania

1. Kurki oczyszczamy z nieczystości.

2. Cebulę kroimy w grube plasterki i dodajemy do kurek. Całość zalewamy małą ilością gorącej wody, dodajemy łyżkę soli i wszystko gotujemy 10minut.

3. Zalewę przygotowujemy z litra wody, cukru, octu i reszty soli. Wszystko zagotowujemy.

4. Przygotowujemy słoiki, do każdego dodajemy kilka ziarenek pieprzy i ziela angielskiego, 1-2 listki laurowe oraz odrobinę gorczycy. Kurki z cebulą wkładamy do słoiczków i zalewamy gorącą zalewą. Szczelnie zamykamy.

5. Słoiczki pasteryzujemy 15 minut od czasu zagotowania wody. Po wyciągnięciu stawiamy je do góry nogami aż do ostygnięcia.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    kurki wspaniałe
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam kurki ale niestety rzadko je posiadam
  • 2
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    kurki to moje ulubione grzybki, muszę wypróbować przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    zazdroszcze Ci ich
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    dobrze mieć takie słoiczki..pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !