Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kąski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
kurkuma 1 szczypta
cukier puder 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej do smażenia
Cebula suszona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kąski

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w cienkie paski.
Krok 1 - Chrupiące kąski foto
2
Bułkę tartą wymieszać z solą, cukrem pudrem, olejem i przyprawami.
Krok 2 - Chrupiące kąski foto
3
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w przyprawionej bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Chrupiące kąski foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Chrupiące kąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.12.2013 07:07
Takie lubię :)
Anna152 16.08.2012 15:11
super
safcia 09.05.2012 12:15
z cukrem pudrem ..... sproboje
kamyk 29.04.2012 21:21
pyszne
Izabela/bella81 03.01.2012 22:06
apetyczne
Weronika_eM 16.12.2011 17:35
przepyszne
Marlena/Kinia 16.11.2011 09:59
z cukrem jeszcze nie próbowałam... wygląda apetycznie
ziutula
ziutula 13.10.2011 21:27
pochrupałoby się ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak