Sposób przygotowania

Na maśle podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, sól i pieprz i dusimy chwile na wolnym ogniu, odstawiamy do przestygnięcia.

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.

Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy.

Do piany porcjami dodajemy szpinak i mąkę i bardzo delikatnie mieszamy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy płaski placek.

Wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.

Przestygnięty placek smarujemy równomierną warstwą serka (ja dałam Twój Smak)wymieszanego z koperkiem a następnie układamy plastry łososia.

Zwijamy roladę jak najściślej, owijamy folią aluminiową lub spożywczą i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroimy w plastry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Piękna! Po prostu piękna! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    robię dokładnie taką samą i jest zaczepista,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !