Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe filety z szynka i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
szynka konserwowa 4 plastry
śmietana 100 ml
bulion 100 ml
ser żółty 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe filety z szynka i szpinakiem

Mieso myjemy, osuszamy. Rozbijamy przez folie. opruszamy sola i pieprzem Na mięsie układamy plaster szynki, troche szpinaku i zwijamy. Spinamy wykałaczką. Obsmażamy na oleju na żłoty kolor. Goracym bulionem chartujemy smietanę, dodajemy starty ser. Całosc wlewamy do miesa i dusimy ok 10 minut co jakis czas mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 02.11.2011 08:14
fajny
Katarzyna/kate1980 21.10.2011 20:20
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak