Sposób przygotowania

Filety umyć i przekroić wzdłuż aby wyszły z nich cienkie plastry.
Przyprawić przyprawą Gyros.
Na plastry filetów nakładać kolejno paprykę, połówki ogórka i po dwa ząbki czosnku.
Zwinąć w tzw roladki, w razie potrzeby związać nitką.
Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki smażyć na patelni grillowej bądź w grillu elektrycznym.
Zagotować pół szkl wody i rozpuścić w niej kostkę bulionową.
Dodać do tego serek wiejski oraz musztardę i zblenderować.
Wstawić na gaz i doprowadzić do wrzenia.
Do szklanki wlać niewielką ilość zimnego mleka, tyle aby można w niej rozprowadzić skrobię.
Do gotującego się sosu wlać rozpuszczoną w mleku skrobię.
Zagotować i doprawić do smaku pieprzem.
Sosem polewać grillowane roladki.

SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !