Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek cukiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 szt
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4 sztuki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek cukiniowy

Cukinię kroimy w cienki plasterki, dobrze przyprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem i odstawiamy na kilka minut by póściła soki.

Mąkę,jajka, parmezan i cukinię wraz z sokiem mieszamy razem a następnie przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.

Pieczemy w 180 C do momentu aż chlebek zbrązowieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 07.01.2014 09:44
super wygląda
Ela15 11.02.2012 12:51
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak