Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń do chleba

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 600 g
cebula 2 szt
czosnek 3 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
boczek wędzony 100 g
woda 1/4 szk
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń do chleba

Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem.
Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę.
Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Boczek pokroić w paski.
Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa.
Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek.
Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.05.2012 22:19
piękna;))
bami 30.04.2011 22:52
Mjami mjami! Pyszności :)
wedith1 02.09.2010 09:30
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak