Sposób przygotowania

Margarynę oraz miód rozpuszczamy w rondelku. Następnie dodajemy sodę oraz śmietanę. Do miski natomiast wsypujemy mąkę oraz cukier puder i cynamon, dokładnie mieszamy. Do składników w misce wlewamy rozpuszczoną margarynę z miodem oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej za pomocą miksera. Ciasto przekładamy na stolnicę podsypaną mąką i szybko zagniatamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku mm i wykrawamy foremkami ciasteczka. Gotowe ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem cynamonowym. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w temp. 180*C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mm.. świetnie wyglądają!;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !