Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka słodko-pikantne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
4 łyżki płynnego miodu
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki chili w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka słodko-pikantne

1. Miód podgrzej w garnku, zmieszaj z sosem sojowym i chili.
2. Skrzydełka odbtocz w marynacie, wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
3. Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem na 170 stopni.
4. Skrzydełka wyłóż na blachę i piecz aż do zrumienienia (ok. 30 minut) w zależności od piekarnika)
5. Fantastyczna przekąska do piwa. Na obiad proponuję podać z sałatą z winegretem.

Dopisek kucharki: Smakują również z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 07.06.2011 11:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak