Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcje, dokładnie opłukać, włożyć do garnka i zalać 1,5 l zimnej wody, zagotować. Następnie dodać sól, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, gotować na małym ogniu 20 minut. Włoszczyznę umyć, marchew, pietruszkę i selera oskrobać, opłukać i pokroić, wrzucić do garnka z mięsem. Dodać opaloną cebulę, gotować na bardzo wolnym ogniu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku.

Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedzić, rozłożyć na talerze, zalać rosołem, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    ale mam teraz ochotę na rosół .
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam taki rosołek. To moja ulubiona zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    moja niedzielna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jutro u mnie \"na bank\"!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja już mam zrobiony swojski makaron:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie także rosołek juz jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    taki z wiejskiej kury ostatnio jadłam parę lat temu, u babci
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    narobiłaś mi apetytu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też niezbyt często mam okazję gotować rosół z takiej kury.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rzadko robię z takiej kury,ale jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja niestety też nie zawsze.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    rosół z wiejskiej kury jest na prawdę pyszny ale teraz mało kto taki jada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    taki z wiejskiej kury jest najlepszy aż mi zapachniał
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    u mnie kury tylko w sklepie,ale z takiej wiejskiej bardzo chętnie zjadłabym rosołek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smak takiego rosołu a wiejskiej kury jest nieporównywalnie lepszy. U mnie jemy taki rosół tylko wtedy jak dostaniemy taką kurę w prezencie od zaprzyjaźnionego rolnika.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny taki niedzielny rosołek z wiejskiej kury

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !