Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z powidłami własnej roboty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/2 szkl.
mąka 1 szkl.
sól szczypta
cukier 1/2 łyżeczki
olej 1/4 szkl.
powidła 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z powidłami własnej roboty

Przygotować masę naleśnikową: ubić 1 jajko ze szczyptą soli, 1/2 łyżeczki cukru, dodać 1 szkl. mąki, po pół szklanki wody gazowanej i mleka, wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką, a następnie smażyć na gorącym oleju z każdej strony. Z tego przepisu wychodzi 10 naleśników. Każdy naleśnik posmarować kopiastą łyżką powideł i zwinąć je w ruloniki. Na każdym naleśniku położyć łyżeczkę powideł i dekorujemy listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 13.10.2011 10:52
wspaniałe są takie naleśniki:)
Agnieszka_B 12.10.2011 22:32
Uwielbiam powidła i to właśnie takie domowe... A naleśniczki - pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak