Sposób przygotowania

Przygotować masę naleśnikową: ubić 1 jajko ze szczyptą soli, 1/2 łyżeczki cukru, dodać 1 szkl. mąki, po pół szklanki wody gazowanej i mleka, wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką, a następnie smażyć na gorącym oleju z każdej strony. Z tego przepisu wychodzi 10 naleśników. Każdy naleśnik posmarować kopiastą łyżką powideł i zwinąć je w ruloniki. Na każdym naleśniku położyć łyżeczkę powideł i dekorujemy listkami melisy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam powidła i to właśnie takie domowe... A naleśniczki - pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wspaniałe są takie naleśniki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !