Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z gotowanych porów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 8 szt
pomidory 2 szt
musztarda dijon 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
ocet winny czerwony 3 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z gotowanych porów

Odcinamy zielone części porów ,białe części rozcinamy wzdłuż na 4 części i myjemy pod bieżącą wodą.Wkładamy je do rondla z wrzącą wodą i gotujemy przez 20 min na dużym ogniu,zdejmujemy i studzimy pod bieżącą zimną wodą.Pory muszą być zimne.Kroimy je w plasterki i wkładamy do dużej miski,dodajemy obrane i pokrojone w ósemki pomidory j i pokrojone w plasterki jajka i przyprawiamy.Musztardę ,żółtko,ocet i oliwę przyprawiamy i dokładnie mieszamy trzepaczką,takim sosem polewamy warzywa i posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.10.2011 12:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak