Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę, wsypać na patelnie i podsmażyć. Rydze kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do boczku z cebulą, dusimy aż rydze puszczą sok. Chwilę podusić aż odparuje sok, Jajka wbić do miski, dodać 50 ml mleka, rozmieszać za pomocą trzepaczki i wlać na patelnię, trzymać tak długo aż się lekko zetną, wyłożyć na talerz, doprawić pieprzem kolorowymi i posypać siekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    normalnie człowiek lasu jesteś :o) W tym sezonie tyle przepisów grzybowych dodałaś, że wiem gdzie szukać jakby coś udało mi się znaleźć :o)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    lubię jajecznicę w każdej postaci:) szczególnie jak w niej jest szczypior
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Rydzów w tym roku jeszcze nie jadłam, a szkoda. Taką jajecznicę zjadłabym z prawdziwą przyjemnością.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !