Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany panierowane w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezam 100 gram
mąka 10 gram
mleko do smaku
cukier drobny do smaku
masło 10 gram
banan 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: banany panierowane w sezamie

Masło na samym początku klarujemy , następnie banany obieramy ze skórek i kroimy na kawałki . przygotowujemy ciasto z mąki mleka i cukru następnie obtaczamy w nim banany na płaskim talerzu rozsypujemy sezam i obtaczamy banany , smażymy je dokładnie z każdej strony po usmażeniu odsączamy je na papierowym ręczniku i podajemy ciepłe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 19.10.2011 21:58
muszą być dobre
mic 19.10.2011 21:55
bardzo lubie, smazcne
mic 19.10.2011 21:55
bardzo lubie, smazcne
mic 19.10.2011 21:55
bardzo lubie, smazcne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak