Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z pieczarek z żółtą papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
szalotka posiekana 1 szt
pieczarki 1/2 kg
papryka żółta 1 szt
mąka 4 łyżki
rosół drobiowy 4,5 szklanki
śmietana kremówka 1/4 szklanki
sól
pieprz
estragon 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z pieczarek z żółtą papryką

Na rozgrzanym maśle dusimy przez 10 min posiekaną szalotkę,obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paski i estragon.Dodajemy mąkę i mieszamy aż się połączą gotujemy na małym ogniu 3 min bez przykrycia następnie wlewamy rosół dobrze mieszamy trzepaczką i doprawiamy do smaku.Wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia.Zupę gotujemy 20 min i przed podaniem posypujemy papryką.Zupę taką można przechowywać 2 dni należy ją tylko przykryć pergaminem posmarowanym masłem.
,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.10.2011 18:31
super
Justyna Jussstiii 13.10.2011 14:39
polecam jeszcze raz polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak